Koppel uw regenpijp af

Het klimaat verandert. Dit betekent drogere periodes en hevigere regenbuien. Door uw regenpijp af te koppelen, stroomt het regenwater direct uw tuin in. Dit heeft vele voordelen:

  • Huiseigenaar en directe omgeving hebben minder overlast bij hevige regenbuien;
  • Druk op ons rioolstelsel neemt af;
  • Grondwaterstand op de huispercelen blijft op niveau;
  • Natuur en landbouwsector in onze gemeente, hebben het minder zwaar bij droge periodes.

De nut en noodzaak van afkoppelen is samengevat op deInfographic Nut en Noodzaak Afkoppelen’.

Ingeklapt

Steun een vereniging of buurtschap naar keuze!

Afkoppelen is erg belangrijk voor een toekomst- en klimaatbestendig Zundert. Daarom starten wij, samen met waterschap Brabantse Delta, een actie om onze inwoners hun regenpijp af te laten koppelen van het riool. Hierbij vragen wij hulp van onze verenigingen en buurtschappen.

Wij belonen deelnemende verenigingen en buurtschappen. Voor iedere inwoner die – via een vereniging of buurtschap – de regenpijp afkoppelt, schenken wij €10,- aan de desbetreffende verenigingskas!
 
Kortom, hoe meer inwoners de regenpijp afkoppelen, hoe beter voor de Zundertse verenigingen en buurtschappen.

Afkoppelen is simpel: de vereniging of buurtschap van uw keuze zaagt uw regenpijp door en plaatst hier een afkoppelsteen – ook wel brickey genoemd – onder. Dit kost u niets.

Zundertse verenigingen en buurtschappen hebben een brief ontvangen met de spelregels van deze actie. Deze brief is terug te vinden bij ‘Downloads’ onderaan deze pagina. Heeft uw vereniging of buurtschap geen brief ontvangen? Dan zijn wij u per ongeluk vergeten aan te schrijven. Deelnemen is uiteraard gewoon mogelijk.

Ingeklapt

U kunt zich aanmelden tot en met 30 juni

Dit doet u bij een deelnemende vereniging of buurtschap naar keuze. Vul het aanmeldformulier – bij ‘Downloads’ onderaan deze pagina – in én stuur dit op naar de door u gekozen vereniging of buurtschap. Wij leveren de brickeys (afkoppelstenen) in het najaar. Het afkoppelen is een klus voor de verenigingen en buurtschappen. Hierover volgt nog informatie.

Let op: deze actie geldt alleen voor inwoners van onze gemeente.

Ingeklapt

Basisschoolleerlingen ontwerpen de brickey

Om bewustzijn te creëren bij onze jongste inwoners, worden er ook lesprogramma’s rond het afkoppelen aangeboden. De naam voor de afkoppelsteen – brickey – is verzonnen door de basisschoolleerlingen uit onze gemeente. Een ander onderdeel uit dit lesprogramma, is een ontwerpwedstrijd voor een emoticon ‘Afkoppelen’. De winnende emoticon komt uiteindelijk op alle brickeys te staan én is dus in tuinen in onze gemeente terug te vinden! Tof toch?!

Ingeklapt