Minder dan 35 m2 asbest?

Als particulier mag u zonder melding te doen maximaal 35 m2 asbest verwijderen. Het gaat dan om geschroefde asbesthoudende platen (geen dakleien) of asbesthoudende vloertegels en vloerbedekking (niet gelijmd). Schakel voor vastgelijmde vloerbedekking een asbestverwijderaar in.

Ingeklapt

Asbest verpakken en verwijderen

Bij het bewerken en verwijderen van asbest kunnen gevaarlijke vezels vrijkomen. Ga er dus zorgvuldig mee om. Bij de balie Burgerzaken aan de Markt 1 in Zundert zijn asbestzakken te koop. Hiervoor maakt u via de website een afspraak of via tel. 076 - 599 5600. De inhoud van de zakken is 1,5 m2. Deze asbestzakken zijn niet te koop bij de Milieustraat.

Asbest moet bij het aanleveren bij de Milieustraat verpakt zijn in dichte, afgeplakte asbestzakken. Belangrijk is dat deze handzaam zijn verpakt. Dit betekent bijvoorbeeld dat golfplaten maximaal per twee verpakt mogen zijn. De zakken moeten door de aanbieder zelf in de container worden geplaatst.

Ingeklapt

Kosten

Asbestzakken kosten € 2,00. De zakken zijn 1,2 x 1,3 meter.

Ingeklapt

Meer dan 35 m2 asbest of losse buizen?

Voor het verwijderen van meer dan 35m2 asbest of losse buizen heeft u een sloopmelding nodig. U geeft aan om hoeveel asbest het gaat en hoe het is verwerkt of opgeslagen. In verband met uw gezondheid mag u het niet zelf slopen. Hiervoor moet u een gecertificeerd asbestverwijderaar inschakelen.

Een onderneming moet altijd een sloopmelding voor het slopen van asbest aanvragen.

Ingeklapt