Verhalen doorgeven & investeren in vrijheid

Als gemeente Zundert investeren we in het herdenken en stilstaan bij de betekenis van vrijheid. Daarvoor organiseren we een aantal activiteiten in de periode oktober 2024 – mei 2025. De ambitie hierbij is dat de geschiedenis van Brabant en Nederland nog steeds kan worden doorgegeven aan de volgende generaties. De generatie die de Tweede Wereldoorlog bewust heeft meegemaakt, is langzaam aan het verdwijnen. Maar hun verhalen mogen niet vergeten worden.

Werkgroep

De gemeente Zundert bereidt zich samen met een werkgroep voor op het vieren van 80 jaar vrijheid. We hebben een activiteitenplan opgesteld en willen daar in 2024 en 2025 bekendheid aan geven. We maken onder andere een boekje over 80 jaar vrijheid in de gemeente Zundert. Daarin worden alle activiteiten vermeld. Op de website komt een overzicht van het programma.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van:

  • Stichting Cultuur Landgoederen Zundert
  • Heemkundekring De Drie Heerlijkheden
  • Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout
  • Veteranen Stichting Gemeente Zundert

Meld je initiatief aan

Heeft u als inwoner, vereniging of organisatie een plan voor een activiteit? Laat het ons dan weten. Bijvoorbeeld als u rond de herdenking of voor Bevrijdingsdag een workshop, lezing of tentoonstelling organiseert. Als u uw initiatief tijdig bij ons meldt, kunnen we het opnemen in ons programma. Zo kunnen we een volledig overzicht maken van wat er in de gemeente Zundert georganiseerd wordt. Uw initiatief komt hiermee ook extra onder de aandacht.

Mail uw activiteit vóór 1 mei 2024 naar gemeente@zundert.nl. Zet in het onderwerp ‘viering 80 jaar vrijheid’. Als u duidelijk omschrijft wat u organiseert (waar, wanneer, etc.) nemen we dat op in ons programma.