Gemeentelijke herindeling

De gemeente is in het proces van gemeentelijke herindeling in Noord-Brabant per 1 januari 1997 nieuw gevormd. De gemeenten Rijsbergen en Zundert zijn toen samengegaan tot de gemeente Zundert. Bij de herindeling is een gedeelte van de kern Schijf, dat tot Zundert behoorde, naar Rucphen overgegaan. Verder is het regionale bedrijventerrein Hazeldonk bij Breda gevoegd. Een deel van het natuurgebied De Pannenhoef ging van Rucphen naar Zundert.

Ingeklapt

Werkgelegenheid

Het grootste deel van de beroepsbevolking is werkzaam in de agrarische sector. Daarna volgen de sectoren handel en reparatie en de gezondheids- en welzijnszorg. En klein deel van de bevolking werkt in de industrie, de bouwnijverheid of de horeca.

Ingeklapt

Gemeentewapen

De officiƫle omschrijving van het gemeentewapen luidt:

"In zilver een keper van sinopel, vergezeld boven van twee lelies en beneden van een verkort krukkenkruis, tussen de armen begeleid van vier kleinere krukkenkruisjes, alles van keel. Het schild bedekt met een gouden kroon van drie bladeren en tweemaal drie parels en gehouden door twee leeuwen van goud, getongd en genageld van keel".

Het wapen is op 20 juni 2000, onder nr. 395, bij Koninklijk Besluit verleend aan de gemeente Zundert. De gemeente Zundert heeft het auteursrecht van het aan haar verleende wapen, tezamen met de Hoge Raad van Adel, waar de registertekening berust.

Ingeklapt

Gemeentevlag

De omschrijving van de vlag luidt: "twee banen, wit en rood, met een groene broekingdriehoek, waarvan de punt reikt tot een 1/2 van de hoogte van de vlag, waarop een witte lelie, waarvan de hoogte gelijk is aan 1/2 van de hoogte van de vlag".

Ingeklapt