Trouwambtenaren:

Wilt u dat een van de trouwambtenaren van de gemeente het huwelijk voltrekt, dan wordt er een aparte afspraak met u gemaakt over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven.

Om u te helpen bij uw keuze stellen de trouwambtenaren zich aan u voor.

Jo Höngens

Mijn naam is Jo Höngens, getrouwd en trotse vader van twee kinderen en gelukkige opa van een kleinzoon. Vanuit Zuid-Limburg zijn wij in 1976 naar Zundert verhuisd. Mijn hele leven heb ik met plezier gewerkt als onderwijzer en directeur in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het Bloemencorso en enkele verenigingen, ook op bestuurlijk vlak.

Ik houd van mensen en vind het fijn dat ik als BABS iets bijzonders voor jullie mag doen. Trouwen doe je immers niet zomaar. Dat is belangrijk. Daarom wil ik jullie goed leren kennen tijdens een persoonlijk gesprek. Dat ontspant. Wij bespreken dan de trouwceremonie en jullie wensen daarbij. En ik zorg ervoor, dat wij er tijdens de huwelijksvoltrekking, in een ontspannen sfeer, een heel bijzonder begin van een onvergetelijke feestdag van maken. Tot ziens op ons gesprek!

Kees Vogels

Ik ben  getrouwd en vader van twee kinderen. In mijn arbeidzaam leven ben ik ruim 30 jaar directeur geweest van verschillende basisscholen. Ook  in mijn vrije tijd heb ik veel met mensen gewerkt. Zo was ik 8 jaar regisseur van het Rijsbergs toneel en 10 jaar van de Bonte Avond. Ook regisseer ik al enkele jaren het ouderentoneel. Ben ruim 25 jaar lid geweest van de carnavalsvereniging en heb 16 jaar in de gemeenteraad gezeten. Mijn hobby’s zijn: tennis, muziek maken, theaterbezoek en reizen. En….een keer  per jaar zit ik met een lange baard  op een wit paard.

Sinds een aantal jaren ben ik benoemd als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand en doe ik dit werk met veel plezier. Trouwen is een serieuze zaak. Goede voorbereiding is voor mij dan ook vanzelfsprekend. Tijdens een gesprek met  het toekomstige bruidspaar kunnen de wensen kenbaar gemaakt worden en wordt de 'ceremonie' doorgenomen. Trouwen moet iets speciaals zijn. Daarom is het goed dat bruidspaar en ambtenaar elkaar kennen. Omdat er toch vaak sprake is van enige spanning, mag de nodige humor niet ontbreken. Er mag best gelachen worden. Die persoonlijke invalshoek moet er voor zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt.

Ko Knoop-van den Bosch

Ik ben getrouwd, (schoon)moeder en oma. Inmiddels ben ik al heel wat jaren – en met veel plezier - Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Al sinds het voorjaar van 1998 sluit ik veelal op vrijdag huwelijken. Per jaar sluit ik gemiddeld 20 huwelijken en partnerschappen. Man-vrouw, man-man, vrouw-vrouw, in Nederland is het gelukkig allemaal mogelijk. Persoonlijk vind ik het heel leuk dat ik alle diverse bruiden en bruidegommen heb getrouwd die ik nog ken uit mijn tijd als peuterleidster.

Vóór het huwelijk neem ik de tijd voor een kennismakingsgesprek. Daarin komt van alles aan de orde, ook eventuele speciale wensen die het bruidspaar heeft. Bijvoorbeeld over eigen inbreng tijdens de ceremonie en de muziek die gewenst is. Ik merk dat bruidsparen mijn persoonlijke aanpak zeer waarderen. Het ontmoeten van twee mensen die op het punt staan een belangrijke stap in hun leven te zetten, is voor mij elke keer weer een bijzondere ervaring.

Michiel van Hees

Jullie bruiloft, dat is de mooiste dag van jullie leven. Een dag waarop je met familie en vrienden viert dat je voor elkaar gekozen hebt. Een dag om nooit te vergeten. Het is steeds weer een genoegen om zo’n bijzonder moment mee te maken.Om ervoor te zorgen dat de huwelijkssluiting loopt zoals het bruidspaar dat wenst - het is immers jullie dag - maak ik samen met jullie een huwelijkssluiting die bij je past. De juiste woorden, een goede toon, niet te zwaar maar met het juiste gewicht voor jullie moment. Zodat jullie achteraf denken: Ja, zo hebben we het bedoeld.

Mijn naam is Michiel van Hees, in 1973 geboren en daarna getogen in Zundert en inmiddels met vrouw en kindjes wonend in Utrecht. Ik ben werkzaam als ondernemer/adviseur in de gezondheidszorg, speel improvisatie theater en squash en maak tijd vrij voor reizen en, in september, het Bloemencorso.

Mascha Sponselee

Hallo, ik ben Mascha Sponselee, opgegroeid en woonachtig in Zundert, getrouwd en moeder van twee jongens. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Coördinator Kopersadvies/Wooncoach bij Van Wijnen en daarnaast actief als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Zundert.

Jullie bruiloft, dat is een speciale dag. Een dag waarop jullie een mooie stap zetten in jullie toekomst samen. Ik vind het een eer een bijdrage te mogen leveren aan dit bijzondere moment. Jullie wensen staan daarbij centraal. Ik vind het belangrijk dat de huwelijkssluiting bij jullie past. Een ontspannen kennismaking en een goede voorbereiding zijn daarbij vereist. Daar zet ik me voor in. Ik ontmoet jullie graag voor een eerste kennismaking. Als jullie keus op een andere trouwambtenaar valt dan wens ik jullie nu alvast een hele mooie huwelijksdag toe. Geniet ervan!

Willy van Schie

Al enkele jaren heb ik affiniteit met bruiloften. Ik mag deze vaak verzorgen tot de laatste dans op het huwelijksfeest. Vanaf het voorjaar van 2014 mag ik zelf huwelijken voltrekken en dat is toch stiekem één van mijn dromen geweest. Een bruiloft vieren is mooi en op die mooie dag heeft de huwelijksvoltrekking een heel belangrijke rol. Jullie kiezen die dag voor elkaar en iedereen mag dat weten! Daarbij wil ik jullie graag bijstaan; vooraf en op de dag zelf als trouwambtenaar waarbij ik jullie op een mooie, maar vooral leuke en ongedwongen manier in het huwelijk zal verbinden.

Wie ben ik? Mijn naam is Willy van Schie, geboren in 1969, getrouwd en we hebben één zoon. Opgegroeid in Breda en sinds 2008 wonen wij met veel plezier in Zundert. Als horecaondernemer hou ik van gezelligheid, maar vooral van gastvrijheid. Het mensen naar de zin maken en behandelen zoals zij zelf behandeld willen worden. Verder ben ik iemand die van carnaval houdt en sinds enkele jaren ook het corsovirus heeft ontvangen. Ook vervul ik diverse bestuursfuncties met veel plezier. Dus soms druk druk, maar betrokkenheid staat altijd voorop. Ik sta overal voor open!

Jos Vriends

Ik ben getrouwd en vader van een inmiddels volwassen tweeling. Mijn hele leven woon ik al met veel plezier in Zundert, want ik houd van onze gemeente. Ik vind het belangrijk om midden in de maatschappij te staan en daarom ben ik actief (geweest) bij diverse verenigingen en instellingen. Daarbij neem ik ook mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid in de vorm van vrijwilligerswerk en bestuursfuncties. Het buitengewoon ambtenaarschap burgerlijke stand past daar prima bij.

Mijn doel is om van elke huwelijkssluiting een formele gebeurtenis in een informele sfeer te maken. Een gebeurtenis waarbij zowel de huwelijkspartners als de genodigden zich op hun gemak voelen en met een goed gevoel en veel plezier terugkijken op dat fantastische moment. Een goede voorbereiding is het halve werk. In een kennismakingsgesprek laten we de huwelijkssluiting de revue passeren. Daarbij is de inbreng van de beide partners erg belangrijk, zodat het een op maat gesneden en persoonlijke bijeenkomst wordt. De huwelijksdag moet immers de mooiste en meest onvergetelijke dag uit het leven worden en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Miryam van der Stee

Jullie willen een verbintenis sluiten. Hetzij met een huwelijk of met een geregistreerd partnerschap. En dat is mooi, gefeliciteerd met dit voornemen! Een nieuwe stap in jullie relatie Samen je leven delen, dat doen jullie waarschijnlijk al een hele tijd (of nog niet zo lang, want ik geloof oprecht in liefde op het eerste gezicht en dan kan het snel gaan …), maar nu laten jullie jullie liefde voor elkaar ook vastleggen op papier. En nu verder. De grote dag in kaart brengen. De dag waarop jullie volmondig ja tegen elkaar zeggen. Omringd door mensen die jullie lief zijn. Daar hoort ook een ceremonie bij en natuurlijk een BABS en dan kom ik eventueel in beeld. Want jullie kunnen kiezen wie jullie voorgaat in jullie ceremonie en hij of zij kan de toon zetten voor één van de mooiste dagen van jullie leven. De ceremonie is de aftrap voor deze bijzondere dag. Dat besef ik mij heel goed. In mij treffen jullie een persoon die vindt dat het (bruids)paar altijd in het zonnetje moet staan. Ik sta voor een hele persoonlijke en informele invulling, met ‘grace’, oftwel waardig, met heel veel liefde en warmte. Lachen moet en huilen mag. Het is de dag waarop jullie  liefde gevierd wordt en daar ben ik met grote eer en met veel plezier een onderdeel van. Ik ga heel graag in gesprek met jullie om jullie ceremonie in te vullen zoals jullie dat wensen. Luisteren kan ik heel goed, vertalen van jullie verhaal in een mooie speech eveneens. Want dat is waar ik voor ga: het verhaal van jullie liefde vertellen.

Ik ben zelf sinds 2002 heel gelukkig getrouwd met Johan en moeder van een dochter en een zoon. Ik schrijf voor lokale media en ook zakelijke teksten. Maar het allerliefste schrijf ik speeches voor de huwelijken of geregisteerd partnerschappen die ik mag voltrekken. Want dat is echt het allerleukste van alles wat ik doe!