Melding

Gladheidsbestrijding wordt uitgevoerd als de gemeente melding krijgt van de provincie of de politie of als door de gemeente zelf wordt vastgesteld dat gladheidsbestrijding gewenst is. In principe wordt na 22.00 uur geen actie meer ondernomen en begint de gemeente 's ochtends om 06.00 uur met strooien. In incidentele gevallen van ernstige gladheid kan hiervan worden afgeweken.

Bij speciale omstandigheden kunt u de Servicedienst van de gemeente bellen: 
076 - 599 56 00. 

Wat kunt u zelf doen?

U doet uzelf, uw buren en voorbijgangers een groot plezier als u de stoep rondom uw huis sneeuwvrij maakt/houdt. Het werkt het beste om vers gevallen sneeuw meteen weg te schuiven. Houd hierbij goten en rioolputten vrij van sneeuw. Als er nog een gladde laag achterblijft, kunt u die met zout nastrooien.

Op een diepbevroren laag sneeuw of ijs werkt zout strooien minder goed. Strooien van zout heeft vooral zin als er overheen wordt gelopen of gereden. Gebruik niet te veel strooizout. Dit werkt beter voor de gladheidsbestrijding en is beter voor bomen en planten.

Plan gladheidsbestrijding

Iedereen wil graag de eigen straat gestrooid hebben. De gemeente Zundert zou dan op alle wegen in de gemeente gladheid moeten bestrijden. Vanwege kosten en duurzaamheid wordt dit niet gedaan. Er zijn keuzes gemaakt waar de gladheid wordt bestreden. Bij het maken van deze keuzes is gekeken naar verkeersveiligheid, doorstroming, leefbaarheid en bereikbaarheid.

Daarnaast is gekeken naar het schoolverkeersveiligheidsonderzoek én strooit onze Servicedienst handmatig bij onder andere verzorgingshuizen en bushaltes.

Strooiroutes

Op onderstaande kaarten kunt u de strooiroutes bekijken: