Wat is de kinderraad?

De kinderraad denkt mee hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen! De leden verzamelen onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt. Daarna maken ze samen een ideeënlijst waarmee ze het komend schooljaar aan de slag gaan. De kinderraad komt ongeveer 6 keer per jaar samen.

Looptijd kinderraad

Een kinderraadsperiode is voor de duur van twee schooljaren. 

Ingeklapt

Meld je aan voor de kinderraad

Wat vind jij belangrijk voor kinderen? Heb jij ideeën voor jouw buurt of dorp? Word lid van de kinderraad en vertel het ons!

Een kinderraadslid:

  • Is enthousiast en luistert naar anderen om te horen wat zij belangrijk vinden;
  • Praat mee over wat kinderen nodig hebben in de gemeente Zundert;
  • Verzamelt ideeën en onderwerpen uit de buurt of op school;
  • Is bij de vergaderingen van de kinderraad (zo’n 5x per jaar);
  • Vertelt op school over de kinderraad.

Wat moet je doen?

Vertel in een korte video (1-2 min) wie jij bent, in welke groep je zit en op welke school. En vertel waarom jij lid wil worden van de kinderraad. 

Klaar? Vraag dan je ouders of verzorgers om de video te mailen naar kinderraad@zundert.nl. Aanmelden kan tot en met 15 juni 2023.  

Heb je een vraag? Mail naar kinderraad@zundert.nl.

Benieuwd waarom het zo leuk is om lid te zijn van onze kinderraad? Burgemeester Vermue en kinderburgemeester Ties van Steen vertellen het je graag in deze wervingsvideo

Ingeklapt

Wat doet de kinderburgemeester?

De voorzitter van de kinderraad is de kinderburgemeester. In het schooljaar 2022-2023 is Ties van Steen kinderburgemeester.

De kinderburgemeester is een leerling uit groep 8 en wordt ieder schooljaar herkozen. Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad kiezen de leden hun kinderburgemeester. 

Tijdens het voorzitterschap bespreekt de kinderburgemeester samen met burgemeester Vermue de agenda van de kinderraad; bewaakt de agenda van de raad; en gaat een aantal keer met burgemeester Vermue naar evenementen.

Ingeklapt

Dit is de Kinderraad van 2022-2023

Bovenste rij: Niene Stolk (St. Antonius), Joselijn Aarts (Zonnebloem), Lemies Gamgami (Annaschool)

Tweede rij van boven: Liv de Backer (De Wegwijzer), Fleur Versluis (St. Bavoschool), Liv van Hassel (St. Jozefschool), Teun van ’t Hooft (St. Bavoschool)

Derde rij van boven: Seppe Graumans (Zonnebloem), Wu Ping Mathijssen (Annaschool), Siem Backx (De Wegwijzer), Rob van Aert (St. Jozefschool)

En onderaan: kinderburgemeester Ties van Steen (St. Antonius). 

Ingeklapt

De Top6 van de Kinderraad 2022-2023

Ingeklapt

Vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact met ons op. Mail naar kinderraad@zundert.nl

Ingeklapt