Wat is de kinderraad?

De kinderraad denkt mee hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen! De leden verzamelen onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt. Daarna maken ze samen een top5 ideeënlijst waarmee ze het komend schooljaar aan de slag gaan. De kinderraad komt ongeveer 6 keer per jaar samen.

Looptijd kinderraad

Een kinderraadsperiode is voor de duur van één schooljaar. De nieuwe kinderraad komt voor de eerste keer samen in juli 2022 (nog voor de zomervakantie). De officiele installatie van de kinderraad en kinderburgemeester 2022-2023 is in september 2022.

Ingeklapt

Wat doet de kinderburgemeester?

De voorzitter van de kinderraad is de kinderburgemeester. De kinderburgemeester wordt door de leden van de raad gekozen. Samen met burgemeester Vermue bespreekt hij/ zij de agenda van de kinderraad, bewaakt de agenda van de raad, en gaat een aantal keer met burgemeester Vermue naar evenementen.

De kinderburgemeester wordt gekozen door de kinderraad. Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad kiezen de leden hun kinderburgemeester.

Ingeklapt

Dit is de Kinderraad van 2021-2022

Kinderburgemeester: Max Gommers

Raadsleden: Anna van de Bogaert, Karin Dams, Mees Frijters, Sebas  Kuijstermans, Flo Maas, Lieke Sprangers, Nikki Tax, en Milou Vergouwen 

Ingeklapt

De top6 lijst van Kinderraad 2021-2022

Ingeklapt

Vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact met ons op. Mail naar kinderraad@zundert.nl

Ingeklapt