Wat is de kinderraad?

De kinderraad denkt mee hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen! De leden verzamelen onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt. Daarna maken ze samen een ideeënlijst waarmee ze het komend schooljaar aan de slag gaan. De kinderraad komt ongeveer 6 keer per jaar samen.

Looptijd kinderraad

Een kinderraadsperiode is voor de duur van één schooljaar. Op 29 september 2022 is de kinderraad 2022-2023 geinstalleerd.  

Ingeklapt

Wat doet de kinderburgemeester?

De voorzitter van de kinderraad is de kinderburgemeester. Dit jaar is Ties van Steen kinderburgemeester.

De kinderburgemeester wordt door de leden van de raad gekozen. Samen met burgemeester Vermue bespreekt hij/ zij de agenda van de kinderraad, bewaakt de agenda van de raad, en gaat een aantal keer met burgemeester Vermue naar evenementen.

De kinderburgemeester wordt gekozen door de kinderraad. Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad kiezen de leden hun kinderburgemeester.

Ingeklapt

Dit is de Kinderraad van 2022-2023

Bovenste rij: Niene Stolk (St. Antonius), Joselijn Aarts (Zonnebloem), Lemies Gamgami (Annaschool)

Tweede rij van boven: Liv de Backer (De Wegwijzer), Fleur Versluis (St. Bavoschool), Liv van Hassel (St. Jozefschool), Teun van ’t Hooft (St. Bavoschool)

Derde rij van boven: Seppe Graumans (Zonnebloem), Wu Ping Mathijssen (Annaschool), Siem Backx (De Wegwijzer), Rob van Aert (St. Jozefschool)

En onderaan: kinderburgemeester Ties van Steen (St. Antonius). 

Ingeklapt

De Top6 van de Kinderraad 2022-2023

Ingeklapt

Vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact met ons op. Mail naar kinderraad@zundert.nl

Ingeklapt