Wat is de kinderraad?

De kinderraad denkt mee hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen! De leden verzamelen onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt. Daarna maken ze samen een top5 ideeënlijst waarmee ze het komend schooljaar aan de slag gaan. De kinderraad komt ongeveer 6 keer per jaar samen.

Looptijd kinderraad

Een kinderraadsperiode is voor de duur van één schooljaar. De nieuwe kinderraad komt voor de eerste keer samen in juli 2022 (nog voor de zomervakantie). De officiele installatie van de kinderraad en kinderburgemeester is in september 2022.

Ingeklapt

Meld je aan voor de kinderraad 2022-2023

Wat vind jij belangrijk voor kinderen? Heb jij ideeën voor jouw buurt of dorp? Word lid van de kinderraad en vertel het ons!

Een kinderraadslid:

  • Is enthousiast en luistert naar anderen om te horen wat zij belangrijk vinden;
  • Praat mee over wat kinderen nodig hebben in de gemeente Zundert;
  • Verzamelt ideeën en onderwerpen uit de buurt of op school;
  • Is bij de vergaderingen van de kinderraad (zo’n 5x per jaar);
  • Vertelt op school over de kinderraad.

Wat moet je doen?

Vertel in een korte video (1-2 min) wie jij bent, in welke groep je zit en op welke school. En vertel waarom jij lid wil worden van de kinderraad. 

Klaar? Vraag dan je ouders of verzorgers om de video te mailen naar kinderraad@zundert.nl. Aanmelden kan tot en met 31 mei 2022.  

Heb je een vraag? Mail dan naar kinderraad@zundert.nl.

 

Benieuwd waarom het zo leuk is om lid te zijn van onze kinderraad? Onze zittende kinderraad legt het uit in deze video.

Ingeklapt

Wat doet de kinderburgemeester?

De voorzitter van de kinderraad is de kinderburgemeester. De kinderburgemeester wordt door de leden van de raad gekozen. Samen met burgemeester Vermue bespreekt hij/ zij de agenda van de kinderraad, bewaakt de agenda van de raad, en gaat een aantal keer met burgemeester Vermue naar evenementen.

De kinderburgemeester wordt gekozen door de kinderraad. Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad kiezen de leden hun kinderburgemeester.

Ingeklapt

Hoe word ik kinderburgemeester?

We zijn op zoek naar een nieuwe kinderraad én kinderburgemeester voor het schooljaar 2022-2023. Word jij de nieuwe kinderburgemeester?

Wat moet je doen?

Wanneer je graag kinderburgemeester wil worden, mag je dit aangeven in jouw aanmeldvideo. Vertel in een korte video (1-2 min) wie jij bent, in welke groep je zit en op welke school. En vertel waarom jij lid wil worden van de kinderraad én waarom jij kinderburgemeester wil worden.

Klaar? Vraag dan je ouders of verzorgers om de video te mailen naar kinderraad@zundert.nl. Aanmelden kan tot en met 31 mei 2022.  

Heb je een vraag? Mail dan naar kinderraad@zundert.nl

Ingeklapt

Dit is de Kinderraad van 2021-2022

Kinderburgemeester: Max Gommers

Raadsleden: Anna van de Bogaert, Karin Dams, Mees Frijters, Sebas  Kuijstermans, Flo Maas, Lieke Sprangers, Nikki Tax, en Milou Vergouwen 

Ingeklapt

De top6 lijst van Kinderraad 2021-2022

Ingeklapt

Vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact met ons op. Mail naar kinderraad@zundert.nl

Ingeklapt