Meld je aan voor de kinderraad

Heb jij ideeën om de gemeente Zundert nog leuker en mooier te maken, vooral voor kinderen? Word lid van de kinderraad en vertel het ons!
LET OP: Alleen kinderen uit groep 6 kunnen inschrijven.

Een kinderraadslid:

  • Is enthousiast en luistert naar anderen om te horen wat zij belangrijk vinden;
  • Praat mee over wat kinderen nodig hebben in de gemeente Zundert;
  • Verzamelt ideeën en onderwerpen uit de buurt of op school;
  • Is bij de vergaderingen van de kinderraad (zo’n 7x per jaar);
  • Vertelt op school over de kinderraad;
  • Is 2 schooljaren lang actief in de kinderraad.
     

Wat moet je doen?

Vertel in een korte video (1-2 min) wie jij bent, op welke school je in groep 6 zit. En vertel waarom jij lid wil worden van de kinderraad. 

Klaar? Vraag dan je ouders of verzorgers om de video te mailen naar kinderraad@zundert.nl. Aanmelden kan tot en met 3 juni 2024.  

Heb je een vraag? Mail naar kinderraad@zundert.nl.

Benieuwd waarom het zo leuk is om lid te zijn van onze kinderraad? Burgemeester Vermue en kinderburgemeester Liv de Backer vertellen het je graag in deze wervingsvideo (mp4, 44.726 kb) . 

Wat is de kinderraad?

De kinderraad denkt mee hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen! De leden verzamelen onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt. Daarna maken ze samen een ideeënlijst waarmee ze het komend schooljaar aan de slag gaan. De kinderraad komt ongeveer 7 keer per jaar samen.

Looptijd kinderraad

Een kinderraadsperiode is voor de duur van twee schooljaren. 

Wat doet de kinderburgemeester?

De voorzitter van de kinderraad is de kinderburgemeester. In het schooljaar 2023-2024 is Liv de Backer kinderburgemeester.

De kinderburgemeester is een leerling uit groep 8 en wordt ieder schooljaar herkozen. Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad kiezen de leden hun kinderburgemeester. 

Tijdens het voorzitterschap bespreekt de kinderburgemeester samen met burgemeester Vermue de agenda van de kinderraad; bewaakt de agenda van de raad; en gaat een aantal keer met burgemeester Vermue naar evenementen.

Dit is de Kinderraad van 2023-2024

Bovenste rij:
Niene Vriends (St. Jozefschool), Liv van Hassel (St. Jozefschool), Lone de Beer (St. Bavoschool), Burgemeester Joyce Vermue.

Middelste rij:
Ties van Steen (St. Antoniusschool), Teun van ’t Hooft (St. Bavoschool), Resie van Hees (Zonnebloem), Niene Stolk (St. Antoniusschool).

Onderste rij:
Joselijn Aarts (Zonnebloem), Nienke Ijkema (Zonnebloem), Kinderburgemeester Liv de Backer (Wegwijzer), Mahmoud Nasif (St. Bavoschool), Sofiia Butovych (St. Jozefschool),
Sara Kokken (Zonnebloem).

De Top6 van de Kinderraad 2023-2024

Vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact met ons op. Mail naar kinderraad@zundert.nl