Wat is de kinderraad?

De kinderraad denkt mee hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen! De leden verzamelen onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt. Daarna maken ze samen een ideeënlijst waarmee ze het komend schooljaar aan de slag gaan. De kinderraad komt ongeveer 6 keer per jaar samen.

Looptijd kinderraad

Een kinderraadsperiode is voor de duur van twee schooljaren. 

Wat doet de kinderburgemeester?

De voorzitter van de kinderraad is de kinderburgemeester. In het schooljaar 2023-2024 is Liv de Backer kinderburgemeester.

De kinderburgemeester is een leerling uit groep 8 en wordt ieder schooljaar herkozen. Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad kiezen de leden hun kinderburgemeester. 

Tijdens het voorzitterschap bespreekt de kinderburgemeester samen met burgemeester Vermue de agenda van de kinderraad; bewaakt de agenda van de raad; en gaat een aantal keer met burgemeester Vermue naar evenementen.

Dit is de Kinderraad van 2023-2024

Bovenste rij:
Niene Vriends (St. Jozefschool), Liv van Hassel (St. Jozefschool), Lone de Beer (St. Bavoschool), Burgemeester Joyce Vermue.

Middelste rij:
Ties van Steen (St. Antoniusschool), Teun van ’t Hooft (St. Bavoschool), Resie van Hees (Zonnebloem), Niene Stolk (St. Antoniusschool).

Onderste rij:
Joselijn Aarts (Zonnebloem), Nienke Ijkema (Zonnebloem), Kinderburgemeester Liv de Backer (Wegwijzer), Mahmoud Nasif (St. Bavoschool), Sofiia Butovych (St. Jozefschool),
Sara Kokken (Zonnebloem).

De Top6 van de Kinderraad 2023-2024

Vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact met ons op. Mail naar kinderraad@zundert.nl