Wat is een veilige gemeente Zundert voor u?

Wat is veilige gemeente Zundert voor u? Onze burgemeester én een aantal inwoners die - vanuit een bepaalde rol - binding hebben met veiligheid, hebben deze vraag al beantwoord:

  • Joyce Vermue, burgemeester: 'Je veilig voelen in je eigen omgeving en erop vertrouwen dat we risico’s zelf of met steun uit onze omgeving het hoofd bieden'.
     
  • Ad Daamen, voorzitter Buurtpreventie Zundert‘Samen werken aan een veilige en leefbare gemeente’.
     
  • Jan Koetsenruijter, bestuurslid Zundert HartVeilig'Meer dan vijfhonderd vrijwilligers, die aangemeld zijn bij HartslagNu'.
     
  • Martijn Nuijten, wijkagent Zundert' Een plek waar wij - samen met gemeente, zorginstellingen, ondernemers en andere partners - hard aan werken' . 

Laat u ons ook weten wat een veilige gemeente Zundert voor u is? Vul de enquête veiligheid in op www.samenzundert.nl. De input uit deze enquête wordt gebruikt voor onze strategische visie veiligheid.
Invullen kan tot en met 28 september.

Ingeklapt

Vier inwoners in podcastserie 'Grensverhalen'

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties heeft de podcastserie ‘Grensverhalen’ gelanceerd. In deze vierdelige podcastserie wordt de luisteraar meegenomen op een ontdekkingsreis langs de grensregio’s van Nederland. Aflevering 3 gaat over Noord-Brabant.

Vier inwoners van onze gemeente geven een uniek kijkje in hoe het vroeger was en hoe het nu is om aan de grens te wonen, te werken en actief te zijn in het verenigingsleven. De verbinding met Vlaanderen is hier groot. Luister naar de podcast en hoor hoe Bart Broosens, Maurice Geuskens, Gerard van Hassel en Colin Maas vertellen over hun ervaringen.

 

De podcastserie is te vinden via:
 

Ingeklapt

Op rustige, nachtelijke tijden wordt onze openbare verlichting gedimd

Energiebesparing én het verminderen van lichthinder en -vervuiling in de nachtelijke uren zijn het doel. Hierbij mag uiteraard de veiligheid niet in gevaar komen.

- De verlichting brandt van 06.00 tot 22.00 uur op 100%;
- Hierna wordt – tot middernacht – gedimd tot 70%;
- Van middernacht tot 05.00 uur is de verlichting gedimd naar 50%;
- Tot 06.00 uur brandt de verlichting op 70%.

Ingeklapt

Vragenlijst activiteiten voor jeugd in coronatijd

De lockdown waar we allemaal in zitten is voor niemand leuk. Daarom doen de jongerenwerkers van Surplus, de vrijwilligers van ’t Stokperdje en onze Buurtsportcoaches juist nu extra hun best om leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd. Omdat zij benieuwd zijn naar de behoeften van onze jongeren in coronatijd, is er een vragenlijst opgesteld.

Heb jij super goede ideeën over activiteiten die echt georganiseerd moeten worden? Vul dan deze vragenlijst over activiteiten voor jongeren in coronatijd in én misschien wordt jouw activiteit wel uitgevoerd. Hoe vet is dat?!

Ingeklapt