IKC Zundert

In Zundert doen we onderzoek naar de locatie voor de bouw van een IKC. Een IKC is een Integraal Kind Centrum dat plek gaat bieden aan de Annaschool, Zonnebloem school en Kober Kinderopvang. 

Nieuws over IKC Zundert

Veelgestelde vragen over IKC Zundert

 • Voor wie is het nieuwe IKC?

Het IKC biedt straks plek aan leerlingen en personeel van de scholen: Zonnebloem en Annaschool, en aan Kober Kinderopvang. 

 • Wanneer is het nieuwe IKC Zundert klaar?

Het is moeilijk om daar een datum aan te hangen. Voordat het nieuwe IKC klaar is, moeten gemeente, SPOZ en kinderopvang samen een aantal stappen zetten, zoals het vinden van de beste plek. Daarna vinden de voorbereidingen plaats voor deze locatie, het ontwerp van het nieuwe IKC en natuurlijk de bouw zelf. Deze stappen zijn van heel veel factoren afhankelijk en daardoor weten we nog niet wat de planning is.

 • Wat zijn de randvoorwaarden waaraan de locaties zijn getoetst?

Er zijn zes randvoorwaarden waaraan een locatie moet voldoen om geschikt te zijn voor het nieuwe IKC in Zundert. Als een locatie niet aan alle randvoorwaarden voldoet, dan is deze locatie dus niet geschikt. Dit zijn de zes randvoorwaarden:

 1. Het IKC past op de locatie (min. 5000 m2)
 2. Het IKC kan in maximaal twee lagen worden gebouwd (begane grond en eerste verdieping)
 3. De locatie wordt veilig bereikbaar voor voetgangers
 4. De locatie wordt veilig bereikbaar voor fietsers
 5. Het realiseren van een IKC op De locatie is financieel haalbaar
 6. De locatie is in/aan de kern Zundert, en ligt niet binnen een straal van 450 meter van de Antoniusschool in Klein Zundert.
 • Waarom is locatie ‘Zonnebloem’ niet één van de kansrijke locaties?

Een locatie moet voldoen aan alle randvoorwaarden. De locatie ‘Zonnebloem’ voldoet hier niet aan, omdat deze te klein is voor het nieuwe IKC. Daarom staat deze locatie er niet bij.

 • Hoe zijn het onderwijs en de kinderopvang betrokken bij het locatieonderzoek?

Het locatieonderzoek is een gezamenlijk onderzoek van de gemeente, het onderwijs (Stichting Primair Onderwijs Zundert) en de kinderopvang (Kober Kinderopvang). Zij voeren het onderzoek samen uit en hebben samen de randvoorwaarden opgesteld. 

Klein Zundert krijgt een nieuwe school

Klein Zundert krijgt een nieuw schoolgebouw waar leerlingen met plezier kunnen leren. Alleen dan is het mogelijk om samen stappen te maken. Als individu, als groep, en als school. Klaar voor de toekomst!

De nieuwe St. Antoniusschool komt op de plek waar de oude school stond. Dit betekent dat er heel wat verandert in de buurt én dat leerlingen tijdelijk ergens anders les krijgen: op de Annaschool en in een tijdelijke school naast het Jeekaacee gebouw in Zundert (De Brug). 

Planning

 • april 2023: start in de tijdelijke schoolgebouwen
 • mei 2023: start sloop van de oude school
 • december 2023: start bouw van de nieuwe school
 • december 2024: oplevering nieuwe school (o.v.b.)
 • januari 2025: opening nieuwe school (o.v.b.)

Nieuws over Klein Zundert

2024

2023

 

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u aan via deze link.  

Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen u dan zo goed mogelijk te helpen. 

Gemeente Zundert: Telefoonnummer: 076 - 599 5600. Bereikbaar van maandag tot en met donderdag, van 08.00 tot 17.00 uur. En op vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. U kunt ook mailen naar gemeente@zundert.nl.  

St. Antoniusschool: Telefoonnummer: 076 – 597 35 98. Bereikbaar tijdens schooldagen. U kunt ook mailen naar antoniusschool@spoz.nl.

Meer informatie over onderwijs en kinderopvang

Alle informatie over onderwijs, kinderopvang en het leerlingenvervoer staat op de webpagina 'Kinderopvang en scholen'