IKC Zundert

In Zundert doen we in 2023 onderzoek naar de locatie voor de bouw van een IKC. Een IKC is een Integraal Kind Centrum dat plek gaat bieden aan de Annaschool, Zonnebloem school en Kober Kinderopvang. 

Ingeklapt

Nieuws over IKC Zundert

Ingeklapt

Veelgestelde vragen over IKC Zundert

 • Voor wie is het nieuwe IKC?

Het IKC biedt straks plek aan leerlingen en personeel van de scholen: Zonnebloem en Annaschool, en aan Kober Kinderopvang. 

 • Wanneer is het nieuwe IKC Zundert klaar?

Het is moeilijk om daar een datum aan te hangen. Voordat het nieuwe IKC klaar is, moeten gemeente, SPOZ en kinderopvang samen een aantal stappen zetten, zoals het vinden van de beste plek. Daarna vinden de voorbereidingen plaats voor deze locatie, het ontwerp van het nieuwe IKC en natuurlijk de bouw zelf. Deze stappen zijn van heel veel factoren afhankelijk en daardoor weten we nog niet wat de planning is.

 • Wat zijn de randvoorwaarden waaraan de locaties zijn getoetst?

Er zijn zes randvoorwaarden waaraan een locatie moet voldoen om geschikt te zijn voor het nieuwe IKC in Zundert. Als een locatie niet aan alle randvoorwaarden voldoet, dan is deze locatie dus niet geschikt. Dit zijn de zes randvoorwaarden:

 1. Het IKC past op de locatie (min. 5000 m2)
 2. Het IKC kan in maximaal twee lagen worden gebouwd (begane grond en eerste verdieping)
 3. De locatie wordt veilig bereikbaar voor voetgangers
 4. De locatie wordt veilig bereikbaar voor fietsers
 5. Het realiseren van een IKC op De locatie is financieel haalbaar
 6. De locatie is in/aan de kern Zundert, en ligt niet binnen een straal van 450 meter van de Antoniusschool in Klein Zundert.
 • Waarom is locatie ‘Zonnebloem’ niet één van de kansrijke locaties?

Een locatie moet voldoen aan alle randvoorwaarden. De locatie ‘Zonnebloem’ voldoet hier niet aan, omdat deze te klein is voor het nieuwe IKC. Daarom staat deze locatie er niet bij.

 • Hoe zijn het onderwijs en de kinderopvang betrokken bij het locatieonderzoek?

Het locatieonderzoek is een gezamenlijk onderzoek van de gemeente, het onderwijs (Stichting Primair Onderwijs Zundert) en de kinderopvang (Kober Kinderopvang). Zij voeren het onderzoek samen uit en hebben samen de randvoorwaarden opgesteld.

 • Hoe kan ik mijn mening geven over de locaties?

Het onderwerp staat op de agenda van de Rondevergadering van de gemeenteraad op 13 september. Tijdens deze vergadering kan u inspreken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie. Zij zijn bereikbaar via het e-mailadres griffie@zundert.nl of telefonisch tijdens werkdagen op 076 – 599 56 00.

Ingeklapt

Klein Zundert krijgt een nieuwe school

Klein Zundert krijgt een nieuw schoolgebouw waar leerlingen met plezier kunnen leren. Alleen dan is het mogelijk om samen stappen te maken. Als individu, als groep, en als school. Klaar voor de toekomst!

De nieuwe St. Antoniusschool komt op de plek waar nu het huidige gebouw staat. Dit betekent dat er heel wat verandert in de buurt én dat leerlingen tijdelijk ergens anders les krijgen: op de Annaschool en in een tijdelijke school naast het Jeekaacee gebouw in Zundert (De Brug). 

Planning

 • mei 2023: start sloop van het oude schoolgebouw
Ingeklapt

Nieuws over Klein Zundert

2023

2022

 

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u aan via deze link.  

Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij proberen u dan zo goed mogelijk te helpen. 

Gemeente Zundert: Telefoonnummer: 076 - 599 5600. Bereikbaar van maandag tot en met donderdag, van 08.00 tot 17.00 uur. En op vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. U kunt ook mailen naar gemeente@zundert.nl.  

St. Antoniusschool: Telefoonnummer: 076 – 597 35 98. Bereikbaar tijdens schooldagen. U kunt ook mailen naar antoniusschool@spoz.nl.

Ingeklapt