Heb jij een goed idee voor jouw buurt?

Deel het met ons en maak kans op een Buurtbijdrage. Samen maken we van de gemeente Zundert een fijnere plek. Vul het online formulier in op www.samenzundert.nl/buurtbijdrage of mail naar ambassadeurs@zundert.nl.

Ambassadeurs

De gemeente Zundert heeft ambassadeurs, zij leggen verbinding tussen inwoners en de gemeente en gaan graag met u in gesprek over vragen en ideeën. Iedere dorpskern heeft een eigen ambassadeur. Heeft u een idee voor uw buurt? Neem dan contact op met de ambassadeurs via ambassadeurs@zundert.nl of 076-599 56 00.

Dorpsraden

Binnen de gemeente Zundert zijn 4 dorpsraden actief. Zij behartigen de belangen van hun dorpsbewoners en zetten zich in voor het bevorderen van de leefbaarheid in hun dorp. De gemeente en dorpsraden werken op diverse thema's nauw samen.

Stichting Dorpsraad Achtmaal

Secretariaat: Mevr. S. van Laerhoven, Buntweg 5, 4885 KT Achtmaal
secretaris@dorpsraadachtmaal.nl
www.dorpsraadachtmaal.nl


Stichting Dorpsraad Klein Zundert

Secretariaat: Mevr. E. Schrauwen-Bastiaansen
info@kleinzundert.info
www.kleinzundert.info


Stichting Dorpsraad Wernhout

Secretariaat: Cees Oostvogels, Sint Janshof 16, 4884 BJ Wernhout
info@dorpsraadwernhout.nl
www.dorpsraadwernhout.nl
 

Stichting Dorpsraad Rijsbergen

Secretariaat: Rob Mathijssen

info@dorpsraadrijsbergen.nl
www.dorpsraadrijsbergen.nl

 

Inwonersplatform Samen Zundert

Wij nodigen u uit om in een vroeg stadium mee te denken met onze plannen. Via het inwonersplatform Samen Zundert kunt u op deze plannen reageren. Bijvoorbeeld door een voorkeur kenbaar te maken of te stemmen. Het is ook mogelijk om eigen initiatieven te delen, die in het belang zijn van onze gemeenschap. Samen maken we Zundert.

Burgemeester Vermue: ´Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners meedenken en meedoen bij plannen en projecten van de gemeente. Zoals bij nieuwe bouwplannen in je eigen omgeving. Of bij het Uitdaagrecht. Het recht waar je de gemeente kan uitdagen om een taak over te nemen. En dat is maar goed ook. Want inwoners weten heel goed wat er in hun omgeving speelt en waar waarde aan wordt gehecht. In onze gemeenschap leven bevlogen en betrokken inwoners met waardevolle kennis over de eigen leefomgeving. Het zou jammer zijn als we dit niet benutten om samen onze gemeente mooier te maken. Ik nodig daarom iedereen uit om deel te nemen aan het platform Samen Zundert'.

 

Doet u ook mee?

Iedereen boven de 16 jaar kan reageren via het digitale platform www.samenzundert.nl. Hoe dit gaat staat op de website uitgelegd. Om te reageren op onderwerpen of initiatieven meldt u uzelf aan. Nadat u zich heeft aangemeld, laat u een reactie achter. Heeft u vragen of lukt het aanmelden niet? Bel dan naar de gemeente via 076-596 5600.

Ga direct naar www.samenzundert.nl.

Uitdaagrecht

Meer informatie over het Uitdaagrecht vindt u op onze webpagina 'Uitdaagrecht'.

Mensen betrekken bij uw plannen en ideeën voor de leefomgeving

Wij vinden het belangrijk dat ideeën en plannen voor de leefomgeving goed worden opgezet. Een goede participatie helpt om te komen tot een beter plan. Bij participatie vraagt u belanghebbenden - bijvoorbeeld buurtbewoners - om hun reactie op uw idee. Zo krijgt u vragen en zorgen van uw omgeving snel in beeld. U kunt uw plan bijstellen, mocht dat nodig zijn.

Vaak worden nieuwe ideeën breder gesteund als er participatie heeft plaatsgevonden. Een nieuw idee met steun van de buurtbewoners, zorgt voor minder bezwaren achteraf. Dit betekent niet altijd dat iedereen het er mee eens is. In de participatie-handleiding vindt u een stappenplan en tips. We adviseren u om de stappen uit de handleiding te volgen

Meer informatie vindt u op de pagina 'Ik heb een idee voor de leefomgeving. En nu?'.