Hoe doe ik een conceptverzoek?

U kunt uw verzoek indienen als conceptverzoek in het Omgevingsloket. 
Om uw conceptverzoek of definitieve aanvraag in te dienen, moet u de volgende informatie bij de hand hebben:

  • bouwtekeningen (gevel, plattegrond bestaande en nieuwe situatie)
  • kadastrale tekening
  • materiaalgebruik
  • Houdt u er verder rekening mee dat wij u kosten in rekening brengen (de legeskosten). Deze kosten zijn afhankelijk van uw plan en bouwkosten.

U kunt uw conceptverzoek of definitieve aanvraag digitaal indienen via het Omgevingsloket. Let op, dit is een landelijke pagina.
 

Belangrijk bij een conceptaanvraag:

vul het vergunningaanvraagformulier zo volledig mogelijk in, voeg de bijlagen toe en kies dan voor de optie ‘contact met bevoegd gezag’. Kies daarna voor ‘Openstellen voor overleg’ en dus nog niet voor ‘indienen!’

Wilt u definitief uw verguning aanvragen, dus zonder check, vul op het Omgevingloket het aanvraagformulier volledig in, voeg de bijlagen toe en kies dan voor de optie ‘indienen'. 

Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg op mijn conceptverzoek?

U krijgt direct een melding op het moment als bij de aanvraag de optie ‘contact met bevoegd gezag’ kiest. Het behandelen van een verzoek duurt maximaal 8 weken, dit hangt af van het soort plan.

Moet ik betalen voor een conceptverzoek?

Het in behandeling nemen van een conceptverzoek brengt kosten met zich mee. Voor een simpele aanbouw of dakkapel hoeft u geen conceptverzoek in te dienen, maar gaat u een grote verbouwing uitvoeren of een nieuw gebouw bouwen, dan kan het wel handig zijn. Als u daarna een aanvraag omgevingsvergunning indient, brengen we de kosten van de conceptverzoek in mindering.

Meer informatie hierover vindt u in onze Legesverordening 2024.

Ik wil meer informatie over de omgevingsdialoog

Omdat de gemeente wil weten wat uw omgeving van uw initiatief vindt, kan het verstandig zijn om al in gesprek te gaan met uw omgeving. U leest daar meer over op de pagina 'Ik heb een idee voor de leefomgeving'.

Ik heb een vraag of hulp nodig

We helpen u graag. Mail dan naar gemeente@zundert.nl of bel 076 - 599 56 00. Komt u liever langs? Een afspraak maakt u via 076-599 56 00.