05 oktober 2023

Sinds dit jaar heeft de Zunderts Groen Imago Prijs een nieuwe invulling: deze gaat naar het bedrijf dat tijdens GrootGroenPlus het beste laat zien bezig te zijn met duurzaamheid en innovatie. Dit jaar slaagde boomkwekerij Huijbregts uit Wernhout hier het beste in. Zij ontvingen de prijs op de eerste dag van GrootGroenPlus uit handen van wethouder Economie, Ralph Bogers.

José Huijbregts van boomkwekerij Huijbregts was blij verrast met het winnen van de prijs: ‘Soms zijn de dingen die je doet zo gewoon voor jezelf geworden dat je vergeet hoe bijzonder ze eigenlijk zijn’.

 

Natuurgebied betrokken bij bedrijfsvoering

Het was een lastige keuze’ opent wethouder Ralph Bogers. ‘Veel boomkwekers laten zien echt intensief bezig te zijn met innovatie en duurzaamheid. Hierbij is ook de stimulerende rol van toeleveranciers, mechanisatiebedrijven en installatiebedrijven erg belangrijk’. 

Qua innovatie en duurzaamheid draagt boomkwekerij Huijbregts een grote steen bij aan de ontwikkeling van de sector. Zij betrekken het natuurgebied achter de boomkwekerij intensief in hun bedrijfsvoering. Wij geloven dat natuur, duurzaamheid en innovatie hier perfect samenkomen om kwekerijen in de toekomst te laten groeien’. Naast boomkwekerij Huijbregts maken boomkwekerijen Hergo uit Zundert en Dictus-Hereijgers uit Achtmaal de top-3 compleet.

 

Kwaliteitscertificaat en wormenhotel

Het is de tiende keer dat de Zunderts Groen Imago Prijs wordt uitgereikt. Alleen, dit is het eerste jaar dat deze gaat naar het meest-duurzame en -innovatieve bedrijf uit de gemeente Zundert. De prijs bestond dit jaar uit een kwaliteitscertificaat en een wormenhotel. Dit laatste sluit goed aan bij de duurzaamheidsgedachte van de prijs.

 

GrootGroenPlus

Van 4 tot en met 6 oktober is de 33e Internationale boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus in Zundert. Ongeveer 260 kwekers, handelaren, fabrikanten en leveranciers van machines en werktuigen en tal van toeleveranciers uit Nederland en België brengen de bezoeker op de hoogte van laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Grootste verandering dit jaar is de nieuwe locatie: de vakbeurs wordt dit jaar voor het eerst gehouden op Business Centre Treeport, bij de grensovergang Hazeldonk.

Kijk voor meer informatie op de website van GrootGroenPlus.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/boomkwekerij-huijbregts-winnaar-zunderts-groen-imago-prijs-2023