11 oktober 2023

Vanochtend, schoven de leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Wegwijzer aan voor een ontbijt met burgemeester Vermue. Het Burgemeestersontbijt is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor een gezonde start van de dag. Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland aan tafel met leerlingen voor een gezond ontbijt.

Een groep van 32 leerlingen van basisschool De Wegwijzer uit Achtmaal bracht vanochtend vroeg een bezoek aan het raadhuis van de gemeente Zundert. Samen met burgemeester Vermue genoten zij van een gezond en gevarieerd ontbijt. Want een goed begin is het halve werk!

Ontbijten is dé brandstof voor kinderen om goed te kunnen leren en spelen. Het was een gezellige ochtend, waarbij we samen gesproken hebben over het belang van ontbijten. Ontbijt je elke dag, wat eet je het liefste, en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?” aldus burgemeester Vermue.

Na het ontbijt was er tijd voor een rondleiding én tijd voor de kinderraad. Klasgenoot Liv de Backer is immers kinderburgemeester. Trots vertelde zij haar klasgenoten over de kinderraad, haar rol als kinderburgemeester, en liet zij de Top6-ideeen lijst van de kinderraad zien.

 

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeenten en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Meer informatie vindt u op de website van het Burgemeestersontbijt.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/burgemeester-en-leerlingen-uit-groep-7-8-starten-de-dag-met-een-gezond-ontbijt