30 juni 2021

Op woensdag 30 juni is de fitroute in Zundert feestelijk geopend. De fitroute van 1,7 km biedt 13 oefeningen voor jong én oud en sluit mooi aan op een beweegpark in Sint Annahof. Deze nieuwe activiteit uit het Lokaal Sportakkoord is opgezet in samenwerking met de buurtsportcoaches Zundert, Avoord, Restaurant Bij de Nonnen, Surplus, kinderdagopvang Het Toverbloempje, De Zundertse Bode en de gemeente Zundert.   

 

Op woensdagochtend 30 juni is de fitroute feestelijk geopend. Daarna liepen kinderen van kinderdagopvang Het Toverbloempje, bewoners van De Willaert, de buurtsportcoaches en wethouder Sport, Twan Zopfi, als eerste de fitroute. Onderweg kwamen ze langs speciale beweegtegels, kindertegels, horecapunten, herdenkingsmonumenten en een beweegpark in Sint Annahof. In het beweegpark is een sprintbaantje en vanaf september ook een beweegtoestel te vinden.

 

Rijsbergen krijgt ook een fitroute

Tijdens de opening kon wethouder Twan Zopfi het heugelijke nieuws brengen dat er ook wordt gestart met de realisatie van een fitroute in Rijsbergen: “Een fitroute is een laagdrempelige manier om even te bewegen. In je eigen tijd en op je eigen niveau. Daar moeten zoveel mogelijk inwoners van kunnen profiteren. Daarom ben ik blij dat we ook een fitroute in Rijsbergen gaan realiseren.

 

Over de fitroute Zundert

Tijdens het lopen van de fitroute worden deelnemers op verschillende plekken uitgedaagd om in beweging te komen. De fitroute start op het parkeerterrein van De Willaert, aan de kant van de Burgemeester Manderslaan. Verspreid over 1,7 km zijn er blauwe stoeptegels te vinden die je over de fitroute leiden. Ter ondersteuning kunnen mensen via een QR-code of een brochure meer informatie vinden. De brochure is op te halen bij het Nonnekeshof, De Willaert, Restaurant Bij de Nonnen en in het raadhuis van de gemeente Zundert.

 

Ontstaan van de fitroute

Tal van sport- en beweegaanbieders, het onderwijs, kinderopvang en zorg- en welzijnsorganisaties hebben 11 ideeën aangeleverd voor het Lokaal Sportakkoord in de gemeente Zundert. Samen bewegen door jong én oud was één van de ideeën. Met als resultaat deze fitroute. Wil je alle ideeën uit het Lokaal Sportakkoord bekijken? Neem dan een kijkje in de brochure van het Lokaal Sportakkoord.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/fitroute-in-zundert-biedt-beweegplezier-voor-jong-en-oud