27 oktober 2023

– Samen met inwoners en bedrijven wil de gemeente Zundert stappen zetten naar een duurzame toekomst. Tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober tot 4 november organiseert de gemeente een aantal activiteiten.

Voor de gemeente Zundert is het belangrijk om zich aan te sluiten bij de Nationale Klimaatweek, omdat het een extra manier is om inwoners te stimuleren om een bijdrage te leveren aan een klimaatneutrale samenleving. Onder de noemer ‘Lekker Bezig!’ laten we tijdens deze week, en door het jaar heen, zien hoe iedereen in onze gemeente wel wat doet. En zo een bijdrage levert aan een duurzame toekomst.

 

Informatieavond over energie besparen en recyclen

Op woensdagavond 1 november organiseert de gemeente een informatieavond voor inwoners. Lokale organisaties die zich inzetten voor een duurzamere gemeente, zijn daar aanwezig. Inwoners kunnen zich laten informeren over het repareren van kapotte apparaten, tot het recyclen van spullen, het dragen van tweedehands kleding, een natuurlijke inrichting van hun tuin of krijgen tips om energiebesparende maatregelen te nemen in huis.

Alle inwoners zijn van 19:00 tot 21:00 uur welkom op de Milieustraat (Ambachten 20 in Zundert). De lokale organisaties tijdens die avond zijn: energiecoaches, Orbis, 2nd Life Ingrid, Repair Cafe Zundert en de mensen van de Milieustraat.

 

Activiteit voor kinderen bij ’t Stokperdje

Op zaterdag 4 november leren kinderen op creatieve en speelse wijze over duurzaamheid. Ze mogen zelf papier maken, een voederplek voor vogels knutselen, ze spelen het afvalscheiden spel, en nog veel meer. Dit is van 14:00 tot 16:00 uur bij ’t Stokperdje (De Brug 15 in Zundert). 

 

Tips om duurzame keuzes te maken

Wat kunt u zelf alvast doen? Er zijn veel dingen die u kunt doen om positieve veranderingen te maken. Denk aan minder energie verbruiken, minder afval produceren en lokale initiatieven steunen.

Op de website van de Nationale Klimaatweek staan veel tips om u op weg te helpen: www.nkw2023.nl.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-zundert-doet-mee-met-de-nationale-klimaatweek