11 januari 2024

Inwoners die een idee hebben om hun straat of buurt tot een fijnere plek te maken, kunnen hiervoor een aanvraag insturen voor de Buurtbijdrage.
De Buurtbijdrage is een nieuw initiatief van de gemeente Zundert om kleinschalige initiatieven van inwoners te stimuleren.

 

Inwoners kennen hun straat of buurt het beste en weten zelf heel goed waar behoefte aan is. Vanuit die gedachte, en om inwoners te stimuleren om kleinschalige initiatieven te realiseren, introduceert de gemeente de Buurtbijdrage.
Op deze manier kunnen inwoners met een financiële bijdrage hun straat of buurt tot een nog fijnere plek maken om te wonen.

Meer groen in de wijk, een picknicktafel voor meer ontmoeting, of welke idee dan ook. Want, zoveel mensen, zoveel wensen. Er zijn vaak ideeën te over om de buurt een impuls te geven. Als gemeente willen we dit graag ondersteunen, en vanaf nu hebben we daar een extra middel voor: de Buurtbijdrage”, aldus burgemeester Joyce Vermue.

De spelregels
In principe kan iedereen een aanvraag doen, en is ieder idee die past binnen de spelregels welkom.
Dit zijn de spelregels:

  • Het initiatief draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt, de straat, het dorp of de gemeente (feesten, jubilea of kosten voor eten en drinken vallen hier buiten)
  • Inwoners in de buurt steunen het initiatief
  • Het initiatief voer je samen uit met buurtgenoten
  • Het initiatief moet nog plaatsvinden en leidt binnen 1 jaar tot een resultaat
  • Het initiatief is niet gericht op het maken van winst
  • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst

Per initiatief is er 500 tot 1500 euro beschikbaar.
In totaal, is er maximaal 5.000 euro per dorpskern beschikbaar.

De Buurtbijdrage wordt gefinancierd vanuit het lokale leefbaarheidsfonds. Alle informatie en het online aanvraagformulier staan op www.samenzundert.nl/buurtbijdrage. Voor meer informatie neemt u contact op met de Ambassadeurs: ambassadeurs@zundert.nl.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-zundert-introduceert-de-buurtbijdrage-voor-inwoners