23 februari 2024

De gemeente Zundert opent dit voorjaar een tweede opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Deze opvang komt op De Krabbebossen in Rijsbergen en biedt ruimte aan 50 mensen. Het is voor de duur van drie jaar, met de mogelijkheid tot 2 keer 1 jaar verlenging. 

In december 2023 openden wij aan de Ettenseweg in Rijsbergen een tijdelijke noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Dit voorjaar sluit deze noodopvang en daarna gaat een nieuwe opvang van start op De Krabbebossen in Rijsbergen.

Dit voorjaar openen we de Oekraïense opvang op De Krabbebossen

Op 20 februari heeft het college van B&W ingestemd met de realisatie van deze tweede gemeentelijke opvang. De opvang biedt plaats aan maximaal 50 mensen. De opvang is tijdelijk voor de duur van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van twee keer 1 jaar. In beginsel zal er 24 uur per dag beveiliging zijn, en er is een locatiemanager werkzaam op de locatie. Inwoners kunnen met vragen over de opvang terecht bij de gemeente, telefonisch (076 – 599 56 00) of per e-mail gemeente@zundert.nl.

Met de realisatie van de tweede gemeentelijke opvang, huisvest de gemeente Zundert straks 190 asielzoekers en 50 Oekraïense vluchtelingen op De Krabbebossen, en 60 Oekraïense vluchtelingen aan de Laguitensebaan in Rijsbergen. Burgemeester Joyce Vermue zegt hierover: “Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de opvanglocaties, is een rustige en leefbare omgeving voor iedereen, zowel voor omwonenden als de vluchtelingen zelf. Daarom vinden wij het contact en overleg met de buurt heel belangrijk, en zijn er betrokken medewerkers op de locaties aan het werk. Zo houden we elkaar op de hoogte van ontwikkelingen, kunnen we signalen oppakken en initiatieven stimuleren”.  

Het vervolgproces

Omwonenden hebben zowel in november als deze week een huis-aan-huisbrief ontvangen. We bieden hen deze weken de ruimte om vragen te stellen en om de plannen in te zien.

Alle informatie over de opvang staat op onze webpagina over 'Vluchtelingen'.

 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-zundert-opent-dit-voorjaar-een-tweede-oekraine-opvang