20 januari 2023

Een kaartje ontvangen van postbodes Trek en Trees. Een rondje op de duofiets naar de Willaert. Of een praatje met het college, de gemeenteraad of een mede-inwoner. Dat kon op vrijdagmiddag 20 januari op de Markt, voor het Raadhuis. Het gemeentebestuur nodigde inwoners uit om het jaar goed in te luiden. Dat gebeurde dit keer in een andere opzet. Onverwachte winterse buiten in de ochtend maakte het nog spannend of het door kon gaan. Maar er wordt teruggekeken op een geslaagde middag.

 

Burgemeester Joyce Vermue: ”We hebben onrustige jaren achter de rug. Dan is het onverminderd belangrijk om er voor elkaar te zijn, te luisteren en mee te denken met elkaar. We hadden, als college én gemeenteraad, daarom ook de wens om daadwerkelijk naar buiten toe te gaan en zoveel mogelijk mensen te ontmoeten. Jong en oud. Uit alle kernen. Als ondernemer, lid van een vereniging of omdat u zich op welke wijze dan ook verbonden voelt met onze gemeente.” Bekijk hier een sfeerimpressie (video) van de bijeenkomst. 

 

Postbodes, duofietsen en popcorn

De nieuwjaarsontmoeting was winters aangekleed met een variatie aan activiteiten. Bezoekers stuurden elkaar kaartjes via de postbodes Trek en Trees. Een pendeldienst van duofietsen bracht de inwoners van de Willaert naar de nieuwjaarsontmoeting. Kinderburgemeester Ties van Steen opende de popcornmachine. Een creatieve noot werd verzorgd met een optreden door Triple-S Dance en live-muziek door Wim Dictus.  Natuurlijk was er ook ruimte voor een hapje en een drankje, verzorgd door Zundertse ondernemers.

 

Marleen Hendrickx ontvangt de cultuurprijs

Tijdens de middag ontving Marleen Hendrickx de cultuurprijs, Goede Grond van gemeente Zundert. De theatermaakster kreeg de prijs voor haar bijzondere bijdrage aan cultuur in de gemeente en daarbuiten. Ze oogstte landelijk veel lof met haar theatervoorstellingen X Y I en de X Y WE, over de intersekse ervaring van haar en haar spelers. De cultuurprijs wordt uitgereikt aan een organisatie of persoon, die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in de gemeente Zundert. De prijs is een blijk van waardering voor de kwaliteit van het werk van de prijswinnaar, en ter stimulering van talent.

 

College van B&W waardeert de verbinding in de gemeente

Zowel tijdens de nieuwjaarsontmoeting, als op andere momenten in het jaar. Verschillende voorbeelden werden genoemd. Zoals de samenwerking in het buitengebied in Zundert Floreert, die vorige week een trofee heeft gewonnen. En ook JOOP, de groep jonge ondernemers in Zundert die regelmatig bij elkaar komen om van elkaar te leren en te groeien als ondernemer.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/geslaagde-nieuwjaarsontmoeting-gemeente-zundert