08 mei 2024

Dinsdag 7 mei voerden de politie samen met de Baronie-gemeenten een grootschalige actie uit in onze gemeente om ondermijning te bestrijden. Hierbij controleerden zij garageboxen, bedrijven en andere locaties. Aan de ene kant preventief, maar bij sommige locaties zijn ook signalen van ondermijning ontvangen.

Bij deze zogeheten BIT-actie (Baronie Interventieteam) werden in totaal 150 garageboxen in onze gemeente gecontroleerd.

 

Erg belangrijk om vermoedens te melden

Samen met politie en andere partners werken wij hard aan een veilig Zundert. BIT-acties zijn een belangrijk onderdeel in deze aanpak’, opent burgemeester Vermue. ‘Maar, hierbij is ook de alertheid van onze inwoners onmisbaar. Het is heel belangrijk dat zij vermoedens van ondermijnende criminaliteit melden. Zij zijn immers de oren en ogen van onze gemeente’.

Heeft u een vermoeden van ondermijnende criminaliteit? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Melden kan via een beveiligde omgeving op de website van Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl. Dit kan ook telefonisch. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000. Op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Meld acute situaties altijd direct via 112.

 

Binnen het BIT werken negen Baronie-gemeenten samen

BIT staat voor Baronie Interventieteam. De gemeenten Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert werken in BIT-acties samen om ondermijning in de regio tegen te gaan. Ook politie, Douane, Belastingdienst en specialistische partners nemen deel aan deze acties. Zo is de slagkracht groter en kunnen we samen optreden tegen georganiseerde criminaliteit.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/grootschalige-anti-ondermijningsactie-in-zundert