14 september 2023
Meisje geeft planten water: 'Laat jezelf groeien'

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda, Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Op woensdag 20 september en 25 oktober aanstaande, start FIKS-programma’s in Breda. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

Team FIKS: “Weet je niet wat voor werk je wil gaan doen? Of ben je lost in de wereld van studiekeuze? Veel creatieve ideeën, maar nog geen idee hoe je de wereld daarmee veranderen gaat? Of wil je graag iets ‘doen’ om impact te maken, maar weet je niet waar te beginnen? Tijd om te switchen van werk maar nog geen idee wat dan wel? Streep door wat niet van toepassing is. Welke blijft er over? Gaan we daarmee aan de slag. Want weten wat je wil, dat is FIKS. Dus jongeren die een positieve impact willen maken, netwerken, studeren of een passende (vrijwillige) job zoeken, kunnen terecht bij FIKS. Want door een positieve bijdrage te leveren aan de wereld, ontdek je hoe jij jouw creativiteit voor in kunt zetten en leer je steeds meer over jezelf.”

 

Hoe?

Bij FIKS ontdekken jongeren de beste versie van zichzelf te ontdekken. Door aan de slag te gaan met inspirerende vraagstukken zoals sociale gelijkheid, klimaatverandering of diversiteit ontdekken ze waar ze gelukkig van worden en waar ze écht goed in zijn.

 

Interesse of gelijk aanmelden?

Interesse om mee te doen met FIKS? Als deelnemer of als organisatie? Kijk op de website van FIKS en schrijf je in voor het volgende infomoment (17 augustus). Of neem contact op met coördinator Femke, femke.vandersalm@surplus.nl | 06 – 39494891.

 

Over FIKS

FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS FIKSt dat voor de jongeren uit Zundert, Breda én Etten-Leur. FIKS helpt bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact!

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/start-van-nieuwe-groepen-fiks-weten-wat-je-wil