19 januari 2024

ZUNDERT - Een leuke verrassing voor de kinderen van groep 6 van basisschool Zonnebloem. De tekening van leerling Kees Verpalen staat op de kaften van het nieuwe Sjorsboekje. Hij won de tekenwedstrijd van Sjors Sportief en Creatief. Daarbij kreeg ook de rest van de klas een leuke prijs: zwemmen bij Optisport de Wildert. Een mooie aftrap voor een nieuw Sjorsjaar.

Wethouders Wesley van Steen (sport) en Judith Kuijpers (cultuur) reikten samen het eerste boekje uit aan de winnaar van de tekenwedstrijd. Ook de buursportcoaches én Sjors zelf waren van de partij. Binnenkort ontvangen alle kinderen in de gemeente Zundert het boekje, wat bomvol sport- en cultuuractiviteiten staat. Met het programma van Sjors Sportief en Creatief mogen de kinderen deze activiteiten vrijblijvend proberen.

In 2018 startte Sjors Sportief en Creatief in de gemeente Zundert en dat bleek een succes. Doel is de kinderen zoveel mogelijk te stimuleren om lekker te bewegen of creatief bezig te zijn. Dat ze allerlei verschillende sporten en hobby’s mogen ontdekken zonder meteen lid te hoeven worden, maakt de drempel om iets nieuws te proberen een stuk lager. Zoals de buurtsportcoaches zelf zeggen: ‘Bewegen is goed, meer bewegen is beter!’.

Op de website www.sjorssportief.nl kunnen de kinderen zich inschrijven voor activiteiten. Weet je niet precies wat bij je past? Doe dan eerst de sport- en cultuurwijzer. Op basis van enkele slimme vragen verschijnen de activiteiten die het beste bij jou passen. Nog niet gedaan? Doe hem snel en ontdek wat bij jou past!

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/wethouders-reiken-eerste-boekje-sjors-sportief-en-creatief-uit-in-zundert