07 juli 2023

Op 6 juli zijn de zonnepanelen gelegd op een huurwoning van woningcorporatie Thuisvester. In totaal worden er nog voor de bouwvakantie bij 282 huurwoningen zonnepanelen geplaatst. Op deze manier kunnen ook bewoners in huurwoningen goedkoper stroom opwekken en de woning verduurzamen. 

Wethouder Duurzaamheid, Ralph Bogers, en Ernst Damen, manager Vastgoed van Thuisvester, hebben vanmiddag de zonnepanelen onthuld. Er volgen nog 281 huurwoningen in de gemeente Zundert. “Iedereen moet mee kunnen doen met het verduurzamen van de woning. Naast dat het klimaatvoordelen opbiedt, scheelt het de bewoners ook in de kosten. Zo vangen we twee vliegen in één klap,” aldus wethouder Duurzaamheid, Ralph Bogers.

Thuisvester investeert in zonnepanelen

Woningcorporatie Thuisvester heeft in verschillende gemeenten al een flink aantal geschikte huurwoningen voorzien van zonnepanelen om goedkopere stroom op te wekken. Hiervoor werkt Thuisvester samen met Wocozon, een stichting zonder winstdoelstelling met als maatschappelijk doel om huurders zoveel mogelijk te laten profiteren van zonnestroom.

Thuisvester heeft in de gemeente Zundert ongeveer 1.100 huurwoningen. “530 bewoners met een geschikt dak voor zonnepanelen hebben een vrijblijvend aanbod gekregen. Maar liefst 282 adressen zijn akkoord gegaan met dit voorstel. Een heel mooi resultaat van ruim 50%. Doorgaans is 20-30% gangbaar,” voegt Ernst Damen, manager vastgoed van Thuisvester toe. Als een huurwoning wisselt van huurder, dan gaat Thuisvester standaard zonnepanelen plaatsen, mits het dak daarvoor geschikt is.

Op dit moment is de installateur van Wocozon druk bezig met het installeren van de zonnepanelen in de gemeente Zundert. Het doel is om nog voor de vakantieperiode hiermee klaar te zijn. Zo worden gestaag alle woningen van Thuisvester voorzien van zonnepanelen.

Het plaatsen van zonnepanelen is onderdeel van de jaarlijkse prestatieafspraken tussen Thuisvester en gemeente Zundert. Het nieuws over de prestatieafspraken vindt u op deze webpagina.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/zonnepanelen-worden-op-honderden-huurwoningen-geplaatst