05 juli 2024
Zundert eert haar veteranen met aanleg Witte Anjer Perk

Burgemeester Vermue en Pascal van der Voort onthullen het bord bij het Witte Anjer Perk.

Zundert eert haar veteranen met aanleg Witte Anjer Perk

Burgemeester Vermue hield een toespraak, voorafgaand aan de officiële opening van het Witte Anjer Perk.

Zundert eert haar veteranen met aanleg Witte Anjer Perk

Ook Pascal hield een toespraak.

Zundert eert haar veteranen met aanleg Witte Anjer Perk

Het bord bij het Witte Anjer Perk.

Zundert eert haar veteranen met aanleg Witte Anjer Perk

Het Witte Anjer Perk.

De afgelopen weken was er veel beweging rond het monument ‘Baken van Vrijheid’. Hier werd een Witte Anjer Perk aangelegd. Met dit perk tonen wij eer, waardering en dankbaarheid aan onze Zundertse veteranen. Burgemeester Joyce Vermue opende zojuist het Witte Anjer Perk. Dit deed zij in de aanwezigheid van Zundertse veteranen en Pascal van der Voort, hij is speciaal ambassadeur voor de Witte Anjer Perken in Nederland.

In 2019 kregen wij een oproep van het Nationaal Comité Veteranendag om onze veteranen te eren en waarderen met de aanleg van een Witte Anjer Perk’, opent burgemeester Joyce Vermue. ‘We staan er niet altijd bij stil. Maar, veteranen verdienen eer, waardering en dankbaarheid voor hun inzet. Dit willen wij als gemeente graag tonen. Niet alleen tijdens de Nationale Veteranendag of Bevrijdingsdag, maar altijd, verankerd in het straatbeeld van Zundert. Daarom hebben wij geen moment getwijfeld om mee te werken aan dit verzoek’.
 

Zunderts bloemenmengsel

In de oproep van het Nationaal Comité Veteranendag staat: het Witte Anjerperk bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. Deze vindt jaarlijks eind juni plaats én mei en juni zijn de maanden dat de witte anjer vol in bloei staat. ‘Alleen, wij hebben de witte anjers in het perkje omringt met een typisch Zunderts bloemenmengsel. Zo staat het perk niet alleen in bloei in de weken voorafgaand aan de Nationale Veteranendag, maar het hele jaar door. Dit symboliseert onze waardering aan onze Zundertse veteranen: blijvend, altijd, het hele jaar door’, knipoogt burgemeester Joyce Vermue.
 

Veteranen Stichting gemeente Zundert

Sinds februari 2022 bestaat de Veteranen Stichting gemeente Zundert. Deze stichting, bestaande uit veteranen, verbindt Zundertse veteranen met de maatschappij én met elkaar. Zij maken onderdeel uit van de organisatie van ‘viering 80 jaar vrijheid’ in Zundert: in de periode oktober 2024 – mei 2025 zijn er meerdere activiteiten om onze vrijheid te vieren. ‘Dat de Veteranen Stichting gemeente Zundert in deze organisatie zit is heel belangrijk, zij weten als geen ander dat vrijheid niet vanzelfsprekend is én het waard is hier aandacht voor te hebben. De Zundertse veteranen zijn onze ambassadeurs voor het lokaal invullen van vrijheid’, besluit de burgemeester.
 

Monument ‘Baken van Vrijheid’

Het Witte Anjer Perk bevindt zich in aan de Bredaseweg in Zundert, rondom het monument ‘Baken van Vrijheid. Een monument ter ere van burgers en militairen, die om het leven zijn gekomen in hun strijd voor onze vrijheid.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/zundert-eert-haar-veteranen-met-aanleg-witte-anjer-perk