21 september 2023
Kinderraad van de gemeente Zundert

Kinderraad 2023-2024

Liv de Backer

Kinderburgemeester Liv de Backer geeft haar eerste interview.

Ties van Steen

Ties van Steen neemt afscheid als kinderburgemeester 2022-2023.

Op 20 september, zijn de leden van de kinderraad 2023-2024 geïnstalleerd. Een nieuw raad van 13 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen, gaat komend schooljaar aan de slag met hun Top 6 ideeënlijst. Onze nieuwe kinderburgemeester is Liv de Backer.

Het was een feestelijke bijeenkomst vandaag. In het bijzijn van familie en andere genodigden trad de kinderraad 2022-2023 af, en werden de nieuwe kinderraadsleden 2023-2024 geïnstalleerd.

Nieuw dit jaar is dat een deel van de kinderraad blijft

De kinderraadsleden die vorig jaar in groep 7 zaten, mogen nog één jaar in de kinderraad blijven. We doen dit, zodat we de continuïteit van de activiteiten van de kinderraad beter kunnen borgen. En het is voor de kinderen heel fijn om twee jaar te hebben om hun ideeën uit te werken.

Net als bij grote mensen, is het begin altijd even wennen. Daarnaast zijn de ideeën van de kinderraad niet altijd binnen één schooljaar te realiseren. We gunnen het de kinderen om dat wel mee te maken, vandaar die langere raadsperiode,” aldus burgemeester Joyce Vermue.

Liv de Backer is kinderburgemeester

Tijdens het eerste kinderraadbijeenkomst in september hebben de kinderen kunnen stemmen voor hun nieuwe kinderburgemeester. Liv de Backer heeft dit raadsjaar de eer om kinderburgemeester te zijn.

De Top 6 ideeënlijst is bekendgemaakt

Natuurvervuiling en zwerfafval tegengaan; veiliger verkeer; en een ontmoetingsdag organiseren voor inwoners. Dit zijn drie van de zes ideeën waar de kinderraad mee aan de slag gaat. Hier vind u de hele top-6 ideeenlijst.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/kinderraad-2023-2024-is-van-start