17 mei 2023

Vandaag heeft de kinderraad van de gemeente Zundert een start gemaakt om prullenbakken in onze dorpen mooier te maken. De kinderraadsleden willen via de prullenbak-stickers drie thema’s onder de aandacht brengen: duurzaamheid, veilig verkeer en het corso. “Het mooier maken van prullenbakken” is het eerste idee van hun top6-lijst dat gerealiseerd wordt. 

Prullenbakken zijn niet direct het mooiste meubilair op straat. Daar wil de kinderraad van de gemeente Zundert verandering in brengen. En die verandering startte vandaag op 17 mei met het plakken van de eerste stickers op prullenbakken rondom basisscholen Zonnebloem, Jozefschool en De Brug (de tijdelijke school voor de St. Antonius). Op woensdag 24 mei worden de stickers op prullenbakken rondom basisscholen de Annaschool, De Wegwijzer en de Sint Bavoschool geplakt. Samen met de kinderraadsleden van de school en de leerling van de winnende tekening plakken we de eerste stickers nabij hun school.

 

Op de stickers prijken drie belangrijke thema’s

De kinderraad wil op de prullenbakken drie thema’s onder de aandacht brengen: duurzaamheid, veilig verkeer en het bloemencorso. Voor het thema ‘duurzaamheid’ hebben alle kinderraadsleden een eigen tekening gemaakt. Tijdens een kinderraadbijeenkomst hebben ze samen de beste tekening gekozen. Deze tekening wordt op diverse prullenbakken in alle dorpskernen geplakt. Voor het thema ‘bloemencorso’ plakken ze op iedere prullenbak nabij een corsotent, een sticker met hierop het heraldiek van de corsobuurtschap.

 

Een tekenwedstrijd voor het thema ‘veilig verkeer’

Voor het thema ‘veilig verkeer’ hebben ze in hun eigen klas een tekenwedstrijd uitgezet. De kinderraadsleden vormden de jury en kozen samen de 6 mooiste tekeningen uit. Eén tekening per school. De winnende tekening zal te zien zijn op prullenbakken rondom de scholen en in de aanrijroutes naar de scholen toe.

Meer weten over de kinderraad? Kijk dan op onze webpagina 'Kinderraad'.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/kinderraad-vrolijkt-prullenbakken-op-voor-een-mooier-straatbeeld