20 juni 2024
Vergroot afbeelding: Burgemeester spelt de versierselen op.
René in gesprek met burgemeester Vermue.
René en zijn gezin zijn trots op de Koninklijke Onderscheiding.

Zojuist, tijdens de afsluiting van het politiek seizoen, is René de Bruijn onderscheiden met een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau als erkenning voor zijn 22 jaar lange inzet als raadslid in onze gemeente.

 

Politieke carrière van 22 jaar

René de Bruijn begon zijn politieke carrière in 2002, toen hij toetrad tot de gemeenteraad namens de fractie Dorpsbelangen. Sinds 2006 bekleedde hij de rol van fractievoorzitter, waarin hij de partij verder liet groeien en professionaliseren. Tijdens zijn raadslidmaatschap was hij betrokken bij talloze dossiers, waaronder bestemmingsplannen, de randweg, nieuwe bedrijventerreinen en het IKC Rijsbergen.

De Bruijn stond bekend om zijn scherpe analyses en het vermogen om verbinding te creëren waar nodig. Naast zijn werk in de gemeenteraad, nam hij ook zitting in meerdere commissies, waaronder als voorzitter van de commissie Maatschappij (later De Ronde), de werkgeverscommissie en de agendacommissie.

 

Natuurlijk leider en klankbord

Burgemeester Vermue reikte de onderscheiding uit. Dit deed zij donderdag namiddag in de raadzaal van het raadhuis. ‘Ik heb enorme waardering voor hoe jij werk, je raadslidmaatschap en je gezin wist te combineren. Voor de raad als geheel was je in de rol van vicevoorzitter een natuurlijk leider en daarnaast voor mij als burgemeester een belangrijk klankbord’, sprak Vermue lovende woorden richting René. Vanwege gezondheidsredenen moest René tijdens afgelopen politiek seizoen noodgedwongen stoppen met het raadlidmaatschap.

Wij feliciteren René de Bruijn met zijn welverdiende Koninklijke Onderscheiding en bedanken hem voor zijn jarenlange inzet en toewijding aan de gemeenschap.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/koninklijke-onderscheiding-voor-rene-de-bruijn