25 mei 2023

De inschrijvingen voor de kinderraad van de gemeente Zundert is geopend. Leerlingen die nu in groep 6 zitten, en in de gemeente Zundert wonen, kunnen zich aanmelden voor de kinderraad. Aanmelden kan tot en met 15 juni.

De kinderraad van de gemeente Zundert denkt mee over hoe de gemeente nog leuker kan worden, vooral voor kinderen! Ieder jaar is er een nieuwe selectieprocedure. Tijdens de werving worden kinderen uit groep 6 via posters, social media en video opgeroepen om zich aan te melden.

Voortaan twee jaar in de kinderraad

Nieuw is dat kinderraadsleden twee schooljaren, in plaats van 1 schooljaar, lid zijn van de kinderraad. Op deze manier hebben de kinderen meer tijd en ruimte om hun idee├źn uit te voeren. Alle kinderraadsleden zijn daarom leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

De kinderburgemeester wordt ieder schooljaar steeds herkozen en is een leerling uit groep 8.

Aanmelden kan tot en met 15 juni

Kinderen die nu in groep 6 zitten (en volgend jaar dus naar groep 7 gaan), kunnen zich aanmelden voor de kinderraad. Ga naar www.zundert.nl/kinderraad om je aan te melden.

Benieuwd waarom het zo leuk is bij de kinderraad? Bekijk dan hier de wervingsvideo van kinderburgemeester Ties van Steen en burgemeester Vermue.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/de-werving-voor-de-kinderraad-gaat-van-start