31 oktober 2023

De gemeente Zundert waardeert wat mantelzorgers doen. Tijdens de Week van de Mantelzorg zijn er tal van activiteiten, georganiseerd door Surplus. Zoals een gezamenlijk ontbijt, een brievenbuspakketje met een attentie, en gratis boekjes ter inspiratie. Wethouder Sociaal Domein, Wesley van Steen, sluit aan bij de High tea in Rijsbergen.

Zorgen voor een ander. Er zijn voor elkaar. Geluk, gezondheid en verdriet met elkaar delen. Het komt allemaal samen in de rol van mantelzorger. En die rol is goud waard!”, aldus Wesley van Steen, wethouder Sociaal Domein & Zorg. Om Zundertse mantelzorgers in het zonnetje te zetten worden er in de week van 6 november activiteiten georganiseerd. 

Activiteiten

  • Op dinsdag 7 november is er van 8.30 tot 10.30 uur een gezellig en gezond ontbijt in het Wierenbos in Wernhout. Na het ontbijt is er ochtendgymnastiek met buurtsportcoach Dave. Het ontbijt is een mooie gelegenheid om verhalen te kunnen delen met andere mantelzorgers. Deze activiteit is op uitnodiging van Surplus. 
  • Op donderdag 9 november staat Petra van Aert, mantelzorgondersteuner van Surplus van 09.30 tot 11.30 uur op de markt in Zundert om alle vragen over mantelzorg te beantwoorden. Dus kom een kopje verse koffie drinken, een praatje maken en informatieboekjes en de inspiratiegids rondom mantelzorg ophalen.
  • Op vrijdag 10 november is er van 15.00 tot 17.00 uur een High tea bij Flore Food & Drinks in Rijsbergen. Een cartoonist maakt tekeningen van de aanwezige mantelzorgers. Ook wethouder Wesley van Steen zal hierbij aanwezig zijn. Deze activiteit is enkel op uitnodiging van Surplus. 

Campagne uit.liefde

In de week van de mantelzorg lanceert Surplus de campagne uit.liefde. Als je mantelzorger bent, doe je dat uit liefde. Want de ander is belangrijk voor je, dus je zorgt. Je uit die liefde door er te zijn én te helpen. Maar wanneer gaat je eigen liefde uit? Ben je even niet meer lief voor jezelf of voor de ander? Uit je je dan? Mantelzorgers Claudia, Pauline, Karin en Ingrid vertellen in een podcast over hun situatie, hun emoties. Over dat ze het uit liefde doen, maar dat die liefde soms ook even uit is. De podcast is te beluisteren via Spotify.  

Vragen over mantelzorg?

Bel Surplus mantelzorg op 076 – 597 22 00, mail naar mantelzorg.zundert@surplus.nl of kijk op de website van mantelzorg Zundert