14 september 2023

September is de maand van Lezen en Schrijven in West-Brabant. In deze maand is er extra aandacht voor lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Zo ook in de gemeente Zundert, waar wethouder Judith Kuijpers op dinsdag 12 september lettersoep uitdeelde aan inwoners en medewerkers van de gemeente Zundert.

In Nederland heeft 1 op de 6 mensen moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer? Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. In West-Brabant is er deze maand extra aandacht voor laaggeletterdheid.

Inloopspreekuur bij het Digi-Taalhuis in Rijsbergen

Als je goed kunt lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer, kun je zelfstandiger zijn. Lezen en schrijven kan helpen om sneller een baan te vinden. En om meer invloed uit te oefenen op geldzaken of je gezondheid. Ken jij iemand of heb je zelf een vraag? Kom dan naar het Digi-Taalhuis in de bieb in Rijsbergen. Je krijgt dan advies en hulp. Samen kijk je wat je nog wil leren, hoe je wil leren en wat voor cursus het beste past. Iedereen is welkom. Het adres is: Koutershof 6 in Rijsbergen. Elke maandag van 14:00 uur tot 16:00 uur is er een inloopspreekuur.

‘Lees smakelijk!’ tijdens de lettersoepcampagne

Op dinsdag 12 september deelden wethouder Judith Kuijpers en medewerkers van het Digi-Taalhuis, lettersoep uit in het raadhuis van Zundert. Tijdens deze lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’ gingen zij het gesprek aan met medewerkers van de gemeente over lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Medewerkers kregen tips hoe ze makkelijkere brieven kunnen schrijven en hoe ze laaggeletterdheid herkennen.